keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Puolivuotias Emilia

Tykkää nukkua naama peitettynä. (Kyllä kyllä, vain valvotusti.) 

Tutkii innokkaasti ja hartaasti kaikki vastaantulevat pesulaput leluista, vaatteista ja matoista. 

Painoi eilen neuvolassa 6660g ja oli 66cm pitkä. Jotenkin luvut olivat erinomaisen osuvia, kun edeltävänä yönä vauva oli pitänyt minua melkein koko yön hereillä 😈

Riemastuu suunnattomasti, kun äiti tai iskä heiluttavat hiuksiaan - hakkaa käsillään ilmaa ja maata ja kiljuu. Muita riemastumisen aiheita ovat iskän pusuhyökkäykset, rouskuvat ruoat ja hyvät laulut. 
Paras juttu ikinä on kuitenkin se, kun Emilia tajuaa pääsevänsä iskän tai äidin kanssa suihkuun. Best! 

Ei suostu syömään soseista muita kuin hedelmä- ja marjasoseita. Juurekset, kana ynnä muu maistetaan kyllä lusikallisen verran, mutta sitten suu menee tiukkaan säppiin. Onneksi puuro uppoaa iltaisin ja aamuisin ja pian voimme aloittaa kunnolla sormiruokailut.

Inhoaa syvästi sitä, kun kädet täytyy laittaa hihoihin. 

Tilanteesta riippuen innostuu tai rauhoittuu, kun laulan. Joka tapauksessa ilostuu. Vakiobiisejä ovat Vaarilla on saari, Viisi pientä ankkaa lähti leikkimään, Pikkuiset kultakalat ja Cicciolina. 

Raapii ja repii naamaa ja hiuksia ja antaa suuria, märkiä pusuja pitäen samalla uhria poskista kiinni. Rakkaudenosoitusten tyylissä on siis vielä vähän treenattavaa, mutta tärkeintä on yritys! 

Kääntyy mahallaan akselinsa ympäri ja liikkuu silloin tällöin sentin tai kaksi eteenpäin. Kauaa ei enää varmasti mene, kun vauva viipottaa jo hurjaa vauhtia menemään ja äiti jää kalkkiviivoille.

Heräilee öisin syömään 2-3 kertaa ja muuten vain syöttöjen väleissä ainakin kerran. Äiti on aika väsynyt. 

On vielä hampaaton, mutta mumminsa mukaan ei enää kauaa. Toisaalta mummi on sanonut samaa jo monta kuukautta. 

Ei ole aivan varma, pitääkö ukin parrasta vai ei. 

On äidin rakkain! 

2 kommenttia:

  1. Ihana, täydellinen Emilia❤️ Maailman paras❤️ Onnea koko perheelle!❤️

    VastaaPoista